Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

"αποκλειστική οικονομική είδηση"




Το παρακάτω κείμενο (δημοσίευμα) του φίλου Γιώργου στο e-mail μου, θεώρησα υποχρέωσή μου για αναμετάδοση.



«Καταργείται ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης λόγω αδυναμίας εύρεσης αμαχήτως ασφαλών και αντικειμενικών τεκμηρίων για τον εντοπισμόν της και αντικαθίσταται με τον νέο φόρο πολυετούς επιβίωσης, για τον προσδιορισμό του οποίου απαιτείται ως τεκμήριο του "πόθεν έσχες" μόνο η ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του φορολογουμένου. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τον νέο νόμο ευελπιστεί στην διεύρυνση της φορολογούμενης βάσης και υπόσχεται δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών, δεδομένου ότι τα άτομα της ανωτέρας οικονομικής τάξης έχουν υψηλότερο μέσο προσδόκιμο ζωής, από όσο οι ασθενέστερες οικονομικές τάξεις.
Το ευφυές νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός των ημερών.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ρεπορτάζ το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται την κλίμακα φορολόγησς με σκέψη να υπάρξει αφορολόγητο (να θα υπάρξει κι αυτό) για τις ηλικίες από 0-6 (πρώτη δημοτικού, ώστε να μην απαξιωθούν τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την μείωση της υπογεννητικότητας, τα οποία ως γνωστά τοις πάσι δεν αναφέρονται και φυσικά ούτε σχολιάζονται). Από τα έξι χρόνια η κλίμακα θα ανεβαίνει κατά μία εκατοστιαία μονάδα κατ' έτος αρχικά στον ετήσιο τζίρο του χαρτζιλικίου, για το οποίο από φέτος θα αποδίδεται και ΦΠΑ ίσος με αυτόν για τα είδη πολυτελείας. Για τα άτομα στην ηλικία  του παραγωγικού πληθυσμού ο φόρος θα αυξάνει κατ' έτος ως συνδυασμός της ηλικίας με το τετράγωνο της αξίας των ενσήμων της ασφάλισης. Σε καταβολή του σχετικού φόρου υποχρεώνονται και οι άνεργοι (για να μάθουν να μην είναι άνεργοι, που είναι κακό πράγμα), καθώς και οι ανασφάλιστοι, σαν να ήταν ασφλισμένοι. Για τους συνταξιούχους το γνωστό οικονομικό επιτελείο πιστεύει ότι θα συμβάλλουν κι αυτοί στην αναλογούσα σε αυτούς κλιμακωτή αύξηση εφ' όσον λόγω ηλικίας έχουν το πλέον αμάχητο τεκμήριο επιβίωσης. Οι κάποιες ενστάσεις έχουν να κάνουν μόνο με το ερώτημα αν θα υπάρχουν συνταξιούχοι, ή η ιδιότητά τους με τον έναν ή τον άλλο λόγο ενδέχεται να έχει ακυρωθεί.
Απάντησα στο ερώτημά σου με το συγκλονιστικό και αποκλειστικό μου ρεπορτάζ;
Το κείμενο φυσικά και είνα δικό μου! Ξέρεις πολλά αρρωστημένα μυαλά να κυκλοφορούν εδώ γύρω; Η Κυβέρνηση δεν συμπεριλαμβάνεται, γιατί το μυαλό σε αυτούς είναι είδος σε ανεπάρκεια
Φιλιά (που ακόμα δεν φορολογούνται)
Γιώργος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: